Stickning, kärlek, livet och svåra sjukdomar

Stickning, kärlek, livet och svåra sjukdomar

torsdag 21 juni 2012

Klar för ledtråd 3

Så, nu är ledtråd 2 klar, bara att sätta igång med 3:an :-)
Tyvärr blir det inte så mycket sticktid nu, men jag ska försöka få lite ledigt i helgen.
Jag vill passa på och önskar alla en Trevlig Midsommar!


tisdag 19 juni 2012

Ärmar - check!

Så, nu har äntligen min kofta fått ärmar. Jag har fäst trådarna, men nu ska jag fixa knapparna också. I vanliga fall så är monteringen ett mörker, men det är så skönt att koftan är sticka uppifrån-och-ner och saknar en massa axel- och sidsömmar som ska sys.
Men jag har inte så stor vana av knappar och knapphål heller.
Hur gör ni?
"Syr" ni och fixar till knapphålen?
 Jag tyckte att jag gjorde alla knapphål likadant, men nu verkar det som att de är av lika olika storlek....  *SUCK* Jag är bättre på att sticka än att sy ihop, montera och fixa till det där sista. Och det är ju det där sista som är avgörande om hur slutresultatet blir.

tisdag 12 juni 2012

Startitis...

"Startitisen" har tagit över mitt sinne, och jag kämpar emot av all kraft. Det finns flera UFO:n som jag egentligen vill göra klart, men jag "ska bara" testa och starta ett projekt som jag funderat på och som har parkerat sig i mitt huvud och "bara" göra några varv för att se hur det blir.....

Det är många som sagt detta före mig, men jag tror inte jag hinner testa alla idéer och sticka allt jag vill under min livstid. Undrar om det är därför jag får så bråttom ibland? ;-)

Nu har det startat en ny KAL i Criminal Knits gruppen (Ravelry-länk) och där är jag med förstås. Det är en sjal med spetsstickning och pärlor.


Sedan började jag även med en till sjal, bara för att ha något enkelt att sticka på under fotbolls-EM. Det blir en sjal i Noro och Kauni. Jag hittade inspirationen hos Stickamera.se som i sin tur hänvisar till Omberg-Sarah (ursäkta om jag inte angivit källorna rätt).

Törs jag säga att det ligger 3 sjalar som behöver blockas också.......



tisdag 5 juni 2012

Mys Läsning

Jag har bara hunnit tvärtitta i denna tidning, och det finns redan flera saker som jag vill göra. Den fina, skira sjalen som syns på framsidan. En mysig kofta och några jättesöta "fingerless mitts" blev det också på önskelistan.
Farligt, farligt, vågar jag mysa i soffan och titta lite noggrannare i den?